Cultuurworkshop Frankrijk

Natuurlijk komen tijdens de taaltraining Frans ook culturele aspecten aan de orde. Maar misschien wilt u graag een opfriscursus Franse zakencultuur of heeft u nieuwe medewerkers in Frankrijk of wilt u Nederlandse medewerkers naar Frankrijk sturen. Dan kunnen wij uw mensen optimaal voorbereiden.

Zaken doen in Frankrijk vanuit Nederland

Daarvoor is een goed begrijp nodig van de Fransen en hun stijl van zaken doen. We begeleiden u bij het verbeteren van de communicatie met uw Franse zakenpartners, bij het opzetten van Frans / Nederlandse teams binnen uw bedrijf en bij het verbeteren van de communicatie tussen uw Franse en Nederlandse medewerkers. Ook een grondige voorbereiding op een leidinggevende functie in Frankrijk is een van onze specialisaties.

Onze cultuurtrainers zijn native speakers Frans met ruime ervaring op de Franse markt. Wij verzorgen cultuurtrainingen over omgangsvormen in het Franse bedrijfsleven. Daarbij leveren we maatwerk op basis van uw bedrijfssituatie.

Wonen en werken in Frankrijk

Als u voor langere tijd in Frankrijk gaat wonen en werken spelen een aantal andere aspecten een rol. Wat zijn de gangbare gedragspatronen in Frankrijk en hoe wijken die af van de culturele programmering van Nederlanders in de dagelijkse omgang? Wat is de invloed van die cultuurverschillen op de communicatie? Hoe zijn de sociale omgangsvormen?

Ook daarvoor bieden wij trainingen op maat aan die afgestemd zijn op uw behoeften en op die van uw eventuele partner. Aan de hand van een aantal do’s en dont’s worden instrumenten aangereikt om goed te kunnen omgaan met (cultureel bepaalde) aanpassingsproblemen.